webbhotell
Hem - Webhotell - Priser - Support - Drift - Historik - Webmail - Kontakt


Vad är vadsomhelst@domän.se kontot?

För att förklara på ett så enkelt sätt som möjligt tar vi några exempel. Vi utgår från vår domän "www.stromstad-it.se" i dessa exempel.

Domänen stromstad-it.se är det som skall ta emot mail. Vi säger att vi har två mailkonton. Ett som heter magnus och ett som heter info. Info är vadsomhelst@stromstad-it.se. Låt säga att när det kommer mail till mailservern med adressen info så tar vadsomhelstkonto detta för att i mailserver ser det ut så här i mailkonfigurationen:

E-postadress Kontonamn
magnus@stromstad-it.se kontonamn1
@stromstad-it.se kontonamn2

Som ni ser har kontonamn2 inte nått framför @ det betyder att den tar all mail som inte är specificerad för domänen. T.ex. om magnus är felstavat till maggnus så finns det ingen med det mailkontot. Då går mailet till vadsomhelstkontot. Det betyder att inga mail kan försvinna för att nån stavat fel. Alla mail kommer fram, inte alltid till rätt person, men den kommer fram till nån på företaget som kan vidare befodra den rätt.

Tänk även på att med vadsomhelstkontot är det i princip den som skickar mailen som bestämmer vilken e-postadress det kontot har. Vi får ofta frågan "men vad har jag för e-postadress då". Det bestämmer du själv på vadsomhelstkontot så länge som det inte finns nån annan med den e-postadressen. Den mailadress som du har i ditt mailprogram är den som personer kan svara till och då är det din e-postadress.
Tel. 0526-66066 - Fax. 0526-66044 - e-post. info(snabel a)webhotellet.net
Telefontider: Vardagar 10.00 - 17.00 - (fredag till 13.00) - Support till 20.00
Alla priser ex. moms och per år om ej annat anges. Sitemap