webbhotell
Hem - Webhotell - Priser - Support - Drift - Historik - Webmail - Kontakt
Lägga till ett e-postkonto (Outlook Express).
1. Starta Outlook Express.


2. Om det är första gången du använder Outlook Express startar en wizard automatiskt. Denna wizard är den samma som när man lägger till ett nytt e-postkonto när det redan finnns ett konto i Outlook Express. Hoppa över steg 3 om wizarden startar när du startar Outlook Express.


3. Klicka på "verktyg" på meny raden överst i programmet. Välj "konton". Nedan ruta öppnas då.

Klicka på "Lägg till" och välj "E-post".


4. Skriv in det namn som du skall visa i från rutan när du skickar mail.5. Fyll i din e-postadress i rutan.6. Välj vilken typ av inkommande e-postserver du vill använda. Och fyll sendan i ditt domännamn som du har. (Om du har webkonto på Windows 2000 Servern kan du använda webhotellet.net inte ditt eget domännamn)
POP eller IMAP? Skillnaden på POP och IMAP är den att om du bara använder en dator för att hämta mail så väljer man normalt POP. Skulle du ha två eller fler datorer som du vill kunna läsa samma mail på t.ex. på jobbet och hemma så väljer du IMAP. POP tömmer mailserver från mail och lägger den på din dator. Med IMAP läser du mailen från servern t.ex. om du har fått ett nytt mail med IMAP så tas inte mailet hem förrän du klickar på det. Efter att du klickat på det ligger det förtfarande kvar på server. Du kan alltså nu även läsa det på din andra dator också. Tar du bort ett mail på ena datorn försvinner det från den andra också när du loggar in med den nästa gång. Välj det som passar dig.7. Ange användarnamn och lösenord. Välj om du vill spara lösenordet eller inte.


8. Klicka på Slutför.Kontot är nu klart. Klicka på skicka och ta emot.
Tel. 0526-66066 - Fax. 0526-66044 - e-post. info(snabel a)webhotellet.net
Telefontider: Vardagar 10.00 - 17.00 - (fredag till 13.00) - Support till 20.00
Alla priser ex. moms och per år om ej annat anges. Sitemap